Hidrokolon

Nadređena Kategorija: Tecniche Kreirano Srijeda, 30 Lipanj 2010

intestino_naturopatiaDanas je vrlo teško imati probavni sustav koji dobro funkcionira. Vecina ljudi pati od disbioze,  narušene ravnoteže bakterijske crijevne flore uzrokovane prisutnošcu mutiranih klica. Jedna od glavnih posljedica disbioze su gljivice u probavnom traktu, posebice u debelom crijevu, a one su, zapravo, akumulacija gljivica i plijesni. Klice (paraziti) prisutne u crijevima mogu proizvesti velike kolicine toksicnih tvari (metanol, propanol, butanol, amonijak, metan, skatol, putrescin, kadaverin, indol, itd..). Obicno se ove tvari eliminiraju, ali u uvjetima promijenjene ravnoteže može se dogoditi fenomen resorpcije i zatim trovanja. Cilj hidrokolon terapije je održati probavni trakt cistim i u savršenom stanju, potaknuti peristaltiku i vratiti ravnotežu bakterijskoj flori. Crijeva se temeljito ciste i ponovno se aktiviraju njihove prirodne vitalne funkcije pomocu vode koja se uvodi u njih. Nadalje, uvodenje kisika putem vode predstavlja valjanu hranu za bakterijsku floru.Indikacije

Hidrokolon terapija je posebno indicirana za one koji pate od:

- kroničnog zatvora
- nadutosti
- kroničnog proljeva
- atonije debelog crijeva
- iritabilnog kolona
- hemoroida
- divertikulitisa
- Crohnove bolesti
- urinarnih kamenaca (djelovanjem na opuštanje glatke muskulature)
- disbioze probavnog sustava
- infekcija parazitima (nametnicima)
- gljivica u probavnom sustavu
- rektalne atonije, parapareze
- recidivnih kroničnih infektivnih patologija vulvovaginalnog područja

 

Korist i učinci

intestino_benessere_naturopatiaOvim tretmanom provodeći dubinsko čišćenje vade se preostale fekalije pohranjena u zavojima, u džepovima i na stijenkama debelog crijeva, uklanja se izmijenjena bakterijska flora i potiče ponovni rast one uravnotežene. Kakvo je ovo detoksikacijska terapija smanjuje kožne bolesti, povećava vitalnost i energiju i općenito poboljšava funkcije cijelog tijela. Ovim oblikom liječenja se uklanja trula bakterijska flora te se tako omogućuje debelom crijevu da vrati svoje primarne funkcije i ponovno proizvodi protutijela čime se smanjuje rad filtracije epidermisa. Da bi se olakšao ovaj proces bilo bi dobro, i prije i poslije tretmana, konzumirati bakterije koje se nalaze u mliječnim kiselinama kako bi se uravnotežila crijevna flora. Najbolje ih je konzumirati natašte, a prije toga popiti čašu tople vode u kojoj se otopi trećina žličice sode bikarbone.Kako se vrši hidrokolon terapija?

idrocolon_naturopatiaVrši se pomoću posebne aparature kojom se radi protok vode i kisika u debelom crijevu pacijenta (pomoću cijevi umetnute u anus) i, u isto vrijeme, omogućuje izlaz fekalnog materijala kroz drugu cijev. Tretirana osoba je u ležećem položaju sa trbuhom okrenutim prema gore. Puštanje vode i ispuštanje fekalnog materijala se nastavlja sve dok voda koja izlazi ne bude čista. Sve se odvija u zatvorenom sustavu koji iznimno higijenski i diskretan. Blaga masaža trbuha olakšava taj proces eliminacije. Temperatura vode može varirati. Naizmjeničnim uvođenjem tople i hladne vode postiže se tzv. Kneippov efekt. U slučaju potrebe moguće je vodi kojom se ispire dodati druge tekućine, kao što su npr. biljni ekstrakti, homeopatski proizvodi, i sve ono za što se smatra da bi moglo koristiti pacijentu.
Kontraindikacije

- upale probavnog trakta
- nedavni kirurški zahvati i tumori na području debelog crijeva, sigme i rektuma
- hemeroidi i analne fisure u fazi krvarenja
- krvarenje crijevno probavnog sustava
- perforacije
- teški srčani problemi
- zadnji mjeseci trudnoćeHitovi: 824