Iridološka analiza Konstitucionalna iridologija

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano Ponedjeljak, 30 Lipanj 2014

Aspekti koje se može ispitati putem raznih iridoloških savjetovanja su brojni ovisno o potrebama svakog pojedinca, a pokrivaju različite razine našeg bića: moguće je dati odgovore na pitanja koji se odnose na fizički, psiho-emotivni, energetski i duhovni nivo.
Sastanak uključuje individualnu procjenu odnosno procjenu svih konstitucionalnih značajki koje određuju sklonost prema bolesti, a one su različite kod svakog od nas. Može se procijeniti psihološko, neurološko i endokrino stanje osobe i njezin energetski kvantum ili vitalnost, odnosno sposobnost vraćanja u ravnotežu. Iridolog može konstatirati i stanje zakiseljenosti – bazu organizma koje, ako se promijeni, može uzrokovati artrozu, osteoporozu, reumatizam, itd....
Pomoću iridološke analize možemo razumjeti višak kojih toksina imamo i energetsko stanje organa koji su zaduženi za njihovu eliminaciju, odnosno koji su jaki, a kojima je potrebna pomoć. Iridologija nam ne govori koje ćemo bolesti imati u budućnosti nego nam ukazuje kojim smo bolestima više skloni.
Konkretno se moževidjeti ima li osoba ima predispoziciju za alergije i intoleranciju na određenu hranu (mliječne proizvoda, šećere, ugljikohidrate i kvasac). U šarenici se jasno vidi i vrsta crijevnih problema, promjene crijevne flore (disbioza) bilo da ih uzrokuje fermentacija ili truljenje.

PSIHOLOŠKA IRIDOLOGIJA
Nekad smo u stanju duboke emotivne napetosti koja se odražava na one koji žive kraj nas. Ponekad nastaje zbog negativnih iskustava koje aktiviraju ljutnju, tugu, frustracije i druge destruktivne energije. Nekad unutarnji nemir nastaje zbog stresa, osjećaja neadekvatnosti, razočaranjem u vlastita očekivanja. Zbog svega toga se osjećamo kao stranci gdje god se nalazili, izvan harmonije sa sobom i sa svijetom koji nas okružuje...Šarenica nam otkriva najdublje unutarnje napetosti i težnje. U ovim situacijama šarenica je od velike pomoći jer nas osvještava o pravom podrijetlu onoga što percipiramo kao slabost: ona može doći od pretjeranog osjećaja dužnosti koji nas preplavljuje i čini krutima ili od nepoštivanja osobnog razvojnog plana. Ostale tenzije mogu dolaziti iz vanjskog okruženja kao što su radno ili prijateljsko.
Mogu se odrediti i blokade instinktivne komponente koje dolaze od nesvjesnog i govore nam o potrebi da damo glas vlastitiom “libidu”, vlastitoj kreativnosti, potrebi da se nastavimo razvijati kroz nova iskustva. Druge snažne neizražene unutarnje tenzije mogu potjecati od neprihvaćanja nekih dijelova sebe što uzrokuje osjećaj neadekvatnosti, sramežljivosti ili kompenzacije agresijom. Jasno je da ove tenzije, ako se dugo proživljavaju bez da se osvijeste, izazivaju važne simptome. Bitno je zapamtiti da je simptom jedni način na koji se naša psihološka i somatska individualnost izražava.
Potiskivanje simptoma bez traženja uzroka znači ušutkivanje našeg tijela, prekidanje komunikacije između različitih energetskih nivoa koji nam, ako su u ravnoteži, mogu pomoći u održavanju blagostanja. Iridologija nam pomaže da dobro upoznamo sami sebe.
Na ovaj način iridologija nas poziva da radimo na pametnoj osobnoj prevenciji (svih epigenetskih aspekata: stilu života, prehrani, tjelovježbi ovisno o konstitucionalnim karakteristikama).

Hitovi: 889