Limfna drenaža po dr. Vodderu

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano Ponedjeljak, 07 Travanj 2014

Limfna drenaža VODDER je masaža kojom se vraća ili ubrzava cirkulacija pomoću posebnih pokreta. Zato se smatra oblikom prevencije i rješavanja nepravilnosti, osobito edema. Ova tehnika se izvodi ritmičkim radom ruku koje pritiskanjem, dodirivanjem i kružnim pokretima mijenjaju pritisak tkiva i omogućava bolju cirkulaciju limfe.

Pod pojmom „drenaža“ se podrazumijeva pokretanje tekućine, pomoću odgovarajućeg i dobro proučenog sustava pokreta, iz zone gdje se nakupila prema točki izlaza kroz prirodni sustav limfne drenaže. Baš kao što poljoprivrednik čisti natopljeno polje od otpada i eliminira ustajalu vodu pomoću mreže kanala tako i u našem organizmu postoji sustavsastavljen od limfnih žila. Taj sustav na relativno jednostavan način omogućava izbacivanje međustanične tekućine i limfe koje su se, iz različitih patoloških razloga, nakupile u raznim dijelovima tijela, osobito u koži ili ispod nje (ili u mišićnim ovojnicama).

Pokreti koje se izvode tijekom limfne drenaže su nježni, spori, ponavljaju se te imaju ugodan anistresni učinak jer aktiviraju autonomni živčani sustav odgovoran za opuštanje (parasimpatički).

Ručna limfna drenaža je najprikladnija metoda intervencije u situacijama kao što su: formirani edemi, zadržavanje tekućine, kronične bolesti vena koje mogu nastati kao rezultat estetske plastične kirurgije, u slučajevima nakupljanja mliječne kiseline i bolesti uzrokovanih stresom.

Ručna limfna drenaža - smatra dr. Vodder – je od presudne važnosti da se stekne dobro opće zdravstveno stanje zbog blagotvornog djelovanja na tkiva i pružanja mogućnosti da se potpuno iskoriste vrijedne vitalne supstance: nova limfa znači novi život.“

 

Hitovi: 864