Misija

  • Uredi
Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano Četvrtak, 01 Srpanj 2010 Ažurirano Subota, 28 Lipanj 2014

naturaemente

Naturaemente je naturopatski portal koji ima za cilj promicanje zdravog načina života kroz metode čija je svrha održavanje visoko kvalitetnih fizičkih, mentalnih i društvenih dobrobiti, uzimajući u obzir osobu kao potpuno jedinstvo tijela, uma i okoline. Naše zdravlje ovisi 50% o ponašanju koje smo usvojili, 20% o okolini, daljnih 20% o genetici i samo 10% o medicinskoj skrbi. Razlog zbog kojeg je nastao Naturaemente je promicanje svijesti i osjećaja odgovornosti za svoje zdravlje i prevenciju kroz osobni terapijski pristup i uz suradnju stručnih liječnika i liječnika naturopatije. Liječnici ne mogu liječiti začepljenje arterija bez da se zapitaju zašto do njega dolazi. Vrijeme je da se stvori nova medicina koja upućuje na prevenciju i na zdravlje. Učinkovitost terapije se može značajno povećati s komplementarnim pristupom. Prevencija i terapeutski plan su osnove nove medicine.
Da bismo to realizirali tražimo medicinare različitih specijalizacija, naturopatske i holističke stručnjake, nutricioniste, kineziologe (trenere) koji su u skladu s našom misijom te žele:

- surađivati s našim portalom

- širiti projekt po školama, bolnicama, domovima za starije osobe, udrugama, na javnim mjestima

- organizirati seminare i konferencije

- organizirati tečajeve edukacije o prehrani i prirodnom kuhanju

- organizirati susrete između liječnika i naturopata kako bi se uspostavio integrirani pristup zdravlju i prevenciji degenerativnih bolesti. Važno je da naturopat vrlo jasno definira svoje područje i granice djelovanja kako bi se uspostavili korektni profesionalni odnosi i raspršile eventualne sumnje u pogledu mogućih smetnji na liječnikovom području.

Ovaj oblik medicine se ne koncentrira samo na simptome bolesti nego je više usmjeren na biokemijske, genetske i okolinske mehanizme koji su u korijenu svakog individualnog degenerativnog procesa s ciljem razvoja kliničkih metoda i personaliziranih intervencija.

Kako se polje mora napojiti i obraditi da bi tlo bilo plodno i dalo dobar urod isto tako moramo učiniti i s našim tijelom. Hipokrat, otac medicine, rekao je prije više od 2000 godina:

"Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana“.

 

Hitovi: 4811