Prehrana u naturopatiji

Nadređena Kategorija: Tecniche Kreirano Srijeda, 02 Lipanj 2010

nutrizione_naturopatiaUz zrak i vodu hrana predstavlja najvažniji element ljudskog organizma. Prehrana je jedan od faktora koji najsnažnije utječu na rast, fizički razvoj i mentalno zdravlje, učinak i produktivnost pojedinca. Prehrana je, dakle, za pojedinca, od vitalne važnosti: hrana je s jedne strane gorivo potrebno za proizvodnju energije, a s druge strane su hranjive tvari ili nutrijenti neophodni za održavanje biološke harmonije organizma koja se odražava dobrim zdravljem.

Moramo napraviti jasnu razliku između hranjenja i prehrane.

Prehrana je odabir prehrambenih namirnica i pića, te je, stoga, rezultat niza voljnih aktivnosti kojima čovjek odabire namirnice, oslobađa ih od viška, a zatim ih pojede. Uzimanje hrane predstavlja početnu točku hranjenja.

 

alimentazione_naturopatia

Hranjenje je upotreba nutritivnih tvari koje se nalaze u hrani zbog vitalnih potreba organizma. Ovi procesi se vrlo često provode nesvjesno zbog čega se može reći da postoji više načina prehrane, ali samo jedan način na koji se hranimo. Prehrana se temelji na načelu da se zdravlje održava zahvaljujući upotrebi nutritivnih principa.

Hitovi: 896